Evergreen Modern

Home of the Year Award Winner
AIA Award Winner

Located on a pine-forested ridge in the foothills west of Denver, the Evergreen modern home project set the bar for all Entasis work. When tasked with the project, Entasis knew they had to deliver the most innovative and leading-edge design to date. Careful consideration was given to the design and placement of this modern home, allowing the creative team to take full advantage of its hilltop location, solar orientation, and panoramic views. The stunning views of the modern home’s hilly landscape were not ignored, incorporating an stone-bridge entry that reflects the rustic and natural atmosphere that surrounds it. A sweeping 30-foot cantilevered sky deck that overhangs the home maximizes the mountain views, bringing in the fresh air and serene sky. The hilltop scenery was both a literal and figurative foundation for the modern home. A diverse blend of natural materials was implemented to mirror the natural beauty of the rolling hills that the modern home sat upon. Vast thermal slate walls, cedar, steel, and glass materials were used to compose the overall expression of both rustic simplicity and Colorado modernism. The soaring timbered ceiling appears to float over expansive glass walls, providing dreamy displays that are sure to impress and inspire. The open and spacious floor plan of the modern home gave homeowners easy access to every space, as well as guests and admirers. The modern home plan is setup in a fractured layout, which opens up the space and allows the natural scenery to be a shining moment of the design. The panoramic views on the outside are also plain to see inside, with natural views of the mountain landscape from every point in the home.

Evergreen Modern

Evergreen, CO

Home of the Year Award Winner
AIA Award Winner

Located on a pine-forested ridge in the foothills west of Denver, the Evergreen modern home project set the bar for all Entasis work. When tasked with the project, Entasis knew they had to deliver the most innovative and leading-edge design to date. Careful consideration was given to the design and placement of this modern home, allowing the creative team to take full advantage of its hilltop location, solar orientation, and panoramic views. The stunning views of the modern home’s hilly landscape were not ignored, incorporating an stone-bridge entry that reflects the rustic and natural atmosphere that surrounds it. A sweeping 30-foot cantilevered sky deck that overhangs the home maximizes the mountain views, bringing in the fresh air and serene sky. The hilltop scenery was both a literal and figurative foundation for the modern home. A diverse blend of natural materials was implemented to mirror the natural beauty of the rolling hills that the modern home sat upon. Vast thermal slate walls, cedar, steel, and glass materials were used to compose the overall expression of both rustic simplicity and Colorado modernism. The soaring timbered ceiling appears to float over expansive glass walls, providing dreamy displays that are sure to impress and inspire. The open and spacious floor plan of the modern home gave homeowners easy access to every space, as well as guests and admirers. The modern home plan is setup in a fractured layout, which opens up the space and allows the natural scenery to be a shining moment of the design. The panoramic views on the outside are also plain to see inside, with natural views of the mountain landscape from every point in the home.

RELATED PROJECTS

Holly House

The Sullivan

SALIDA LIVE/WORK